Conferentie

CPB Lecture 2024: Zorgverzekeringen, Eigen Betalingen, Zorguitgaven en Gezondheid: Wat kunnen we leren uit experimenten?

De komende jaren zullen de zorgkosten in veel landen stijgen. Zo ook in Nederland. Hogere eigen betalingen en een minder ruim verzekerd pakket zijn maatregelen die vaak geopperd worden om de groei van de zorguitgaven in toom te houden. Maar wat zijn de effecten daarvan op de gezondheid en op de solidariteit? Katherine Baicker spreekt zich op 17 oktober 2024 tijdens de CPB Lecture 2024 uit over deze vragen. Baicker is de rector van de University of Chicago, hoogleraar Gezondheidseconomie en onder andere verbonden aan het US Congressional Budget Office.

Datum
17 oktober 2024
Tijd
15:00 - 17:00
Locatie
Sociëteit De Witte, Plein 24, Den Haag

Als hoofdonderzoeker bij het Oregon Health Insurance Experiment onderzocht Baicker de effectiviteit van zorgverzekeringen en eigen betalingen. Tijdens de CPB Lecture 2024 put zij zowel uit haar ervaringen als onderzoeker als uit haar ervaringen als beleidsadviseur in de Amerikaanse politiek. Anne-Fleur Roos (programmaleider zorg) presenteert nieuw CPB-onderzoek naar de inkomens- en risicosolidariteit in de Nederlandse zorg.

Voertaal: Engels

Inloop vanaf 14.30 uur

Borrel vanaf 17.00 uur

Aanmelden kan via secretaressepool@cpb.nl

Downloads

Contactpersonen